Przyswajanie węglowodanów przez człowieka

Jak już wspominaliśmy, węglowodany dzielą się na te przyswajalne przez człowieka oraz na te, które przez jego organizm są odrzucane. Możemy tutaj powiedzieć, że profesjonalna terminologia oraz klasyfikacja dzieląca nam węglowodany bardzo dobrze się spisała. Przyswajalne węglowodany dla naszego organizmu to takie, które po prostu nie są odrzucane. Dzięki temu możemy powiedzieć, że są one bardzo ważne i bardzo powszechne. Widzimy w takiej terminologii, że węglowodany to nic innego jak bardzo ważny czynnik. Ale te przyswajalne przez nasz organizm odgrywają tutaj najważniejszą rolę w życiu ludzkim.

Przecież to z nich możemy korzystać, i to z nich właśnie korzysta nasz organizm w wielu funkcjach i w wielu czynnikach. Takimi węglowodanami podawanymi i przyswajalnymi przez nasz organizm są skrobia i fruktoza. Znane oraz popularnie spotykane czynniki w wielu pokarmach. Dzięki temu widzimy, że węglowodany są bardzo ważne, ale nie wszystkie i nie dla ludzkiego organizmu. Tak to już jest i nic na to nie poradzimy.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: